Sunday, July 24, 2011

Korang dah cukup berjalan ???

Assalamualaikum  =)

Hari tu aku baca satu artikel dari iluvislam.com yg di-like oleh seorang rakan melalui facebook.. Di sini.

Aku tertarik nak cakap pasal point pertama tu. Tentang berjalan.

Aku seorang pejalan tegar taw! Pelik pulak bunyinya.. Aku suka berjalan. Sebab tu bila dicadangkan dalam artikel tu untuk window shopping, aku sangat-sangat setuju. Hehe..

Oh ye, tahu tak kenapa ianya digelar window shopping?

Kerana.....

Window shopping ni bukanlah sebenarnya kita membeli-belah, tetapi hanya melihat-lihat. Secara bahasa, kita melihat melalui tingkap kan? That's why window. Tak boleh letak door sebab, door adalah tempat kita masuk, kalau masuk tu bunyinya macam confirm nak membeli.

[source]

OK, pasal window and door tu aku reka je. Tapi macam make sense kan??  ^_^

 Window shopping adalah antara hobi aku, kalau nak tahu lah. Ia tidak membazirkan duit malah baik untuk kesihatan. Kalau korang rasa korang kurang bersenam, banyakkanlah window shopping.. I mean, berjalan.

All right, takde apa nak update sebenarnya. Daa~



* beberapa kawan aku dah give up berjalan dgn aku, dorang cakap letih. Haha.. adik aku pun letih berjalan dgn aku, dia pulak kata aku pandai menyelit, sekelip mata je dah hilang.. Hahaha.. I love to walk!


.

4 comments:

bez amin said...

org laki kebiasaannya x ske window shpping nih.
kalo nk beli baju,ha beli baju je la.pastu terus balik.
jgn seksa suami dgn shpping smpai berjam-jam.dengarlah rintihan kami,haha

sukma atiqah said...

hahaha.. tu shopping, ni window shopping.. window shopping bru bez jln berjam-jam..

hrp incik suami nnti kuat bjln jugak..hikhik ;)

kak ara said...

sukma..aminnn :D

sukma atiqah said...

hikhik.. tq k.ara! =D