Sunday, August 22, 2010

Check list!

Salam Ramadhan.. =)

10 hari pertama dah berlalu.. So, how was it? enjoy? tough?

Ha, rase tak the differences masa syaitan ade dengan tak ade? Kurang siket kemalasan tu kan?? 

Kita ada balance dalam 3 minggu je lagi sebelum Ramadhan ni tinggalkan kite. So, dalam masa yang ade ni, jom kita beramal macam budak kat bawah ni!  =)




Jangan lupa aim kita; 30 juzuk!



“Tiga yang menjadi hak Allah untuk tidak menolak doa mereka, orang berpuasa sehingga berbuka, orang yang dizalimi sehingga dibantu, dan orang bermusafir sehinggalah ia pulang” (Riwayat Al-Bazaar)



Tarawih- mase Ramadhan je ade!



Layan orang puasa pun dapat pahala!



Bukan puasa isi perut je, our senses pun kene dipuasakan jugak bagi menjaga kualiti puasa.



Say sorry and forgive!
"Maka maafkanlah (mereka) dengan cara yang baik" (al Hijr, 85) 




Tangan di atas lebih baik dari tangan di bawah -pepatah arab


Kalau rase macam masih ada kekurangan mane2, kita masih ade masa untuk baiki and improve.

2 comments:

aminmenulis said...

Salam.. hehe. waa.. pandai dia ye. kasi potong itu gambar bagi takde hari. xterfikir plak. hehe.. igt nak update day by day..

atiey_ika said...

hehe.. xde la nmpak cm ciplak sgt..
=D