Saturday, February 26, 2011

Pangkor: Family Day!

Assalamualaikum.

Orite, seperti yang dijanjikan, in this entry I'm gonna share with you about the family day in Pangkor. It was organized by ND Hi- Tech Sdn Bhd. What's that? Urm, senang cerita tempat ayah kerja. Malas nak cerita salasilah keturunan company tu.


Tak ramai sangat pun perginya. Staff ade 15 orang je and boleh kata most of them lelaki2 bujang. Yelah, company ni urus bab2 cabling, wiring and such things. Yang dah ade family pon, anak2 mereka dalam kategori baby lagi
(range umur: 'bulan2'< x < 5tahun)

Makanya, I didn't really make friends there. So, aku kat sana sticked dengan buku (kononnya) dan.. urm.. oh! Tackle budak kecik!

The first two days, aku berusaha betul tackle budak cute ni, Susah betul dia nak senyum. At least, senyum lah kan. Last day, aku da give up. Tetiba dia pulak datang kat aku, waah! Excited lah kejap. Cinta ku tak bertepuk sebelah tangan rupanya!  ^_^
ini lah dia- Atiqah.jr  =)

Masa hari kedua, kami pergi round the island. Ni bukan nama je round the island, we really rounded the island. Kecik sangat rupanya Pulau Pangkor. Baru ku tahu..

Masa round2 tu lah shopping time. Aku jumpa banyak makanan yang dah lama tak makan. Masa kecik2 je makan semua tu. Contohnya satay ikan.

Tiba-tiba aku jumpa yang ni;
apa yang peliknya??

aku tak ingat pulak aku dah ade company hasil laut!

Oh ye, aku ada pernah post pasal kerinduan aku pada pantai kan? So, I was so excited nak 'jumpa' dengan pantai. Tapi sayang, rindu aku tetap terubat dengan pantai tu..

Tak tahu lah kenapa, aku tetap nak gi kat pantai tu.. Pantai penuh kenangan..
Cantik kan? Tapi... tetap tak sama..

*looks like I juz found another part of me. Kalau aku rindu, mknanya aku benar2 rindu dan rindu tu tak mudah diganti dgn something else even its almost the same.. huhu~   +_+

2 comments:

nurus said...

alhamdulillah..ade kawan yg ada company hasil laut.boleh la slalu eh~hehe
pi pangkor makan mknn jenama IKA

btw:rindu ape?

atiey_ika said...

haha.. sila2 nuyus.. jemput memajkan company ika! hehe

erm, rndu kat pantai teluk lipat..