Thursday, February 17, 2011

Special to programming exam seater tomorrow!!

#include
int main()
{
    char letter;


    printf ("What's your mood now??? =) \n\n");
   
    printf ("A: TERAPUNG-APUNG DI AWANGAN\n");
    printf ("B: BERSEMANGAT UNTUK STUDY SEBAB NAK PASS EXAM, LAST SEM WOO!\n");
    printf ("C: PENING AIH NGADAP PROGRAMMING, TAK TAHU NAH PAHAM CEMANE!\n");
    printf ("D: AKAN KU USAHA HINGGA SAAT-SAAT TERAKHIR!\n");
    printf ("E: DI BAWAH PARAS SEDAR (kurang kesedaran lagi)\n");
    printf ("F: USAHA + DOA + TAWAKKAL\n\n");
    
    printf("Please choose your mood: ");
    scanf ("%c", &letter);


 switch (letter)
        {      case 'A': printf ("Berpijaklah di bumi yang nyata!!\n"); 

                           break;
               case 'B': printf ("Nak pass exam?? Uit! Ilmu tu dari Allah, so sila baiki niat anda lillahita'ala! NOW!\n"); 

                           break;
               case 'C': printf ("Tanamkan niat kerana Allah, insyaAllah paham nanti. paham cemane tu tataw la. hehe\n"); 

                           break;
               case 'D': printf ("Bagus! Jangan bazir masa! Stop main koya2! All the best!\n"); 

                          break;
               case 'E': printf ("MasyaAllah, sedarlah. Orang lain berlumba, kita takkan duk diam je.\n");

                          break;
               case 'F': printf ("Semoga berjaya! Don't misunderstand the concept of tawakal!\n"); 

                           break;
        }


system ("pause");
return 0;
}



 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


OK, khas untuk semua kengkawan yang akan mengambil exam programming esok!!
All the best! Kita berusaha sedaya mungkin, the rest, let Allah decide! Yakin!

p/s code aku kat atas tu ada error, tapi tak tahu lah kat mana dah nak betulkan. Yang sudi membantu, silakan.. =)  oh ye, <.s.t.d.i.o.h.> tak keluar pulak.. tak tawu nape.. 

 

18 comments:

n0rsyAhIdA m0hAmAd said...

salam.cuba buang system("pause") tu.rasenye kalu xde, ok je kot.wa..

atiey_ika said...

orite!
tp bile compile, dia error dekat switch(letter)..
cne ek..

n0rsyAhIdA m0hAmAd said...

oh,asal akak buat okay je.dah siap keluar sume n pilih pun.hehe

Anonymous said...

mama x ltak default utk switch tu... sbb tu error kt switch...

atiey_ika said...

k.syida- ok2, beres!
anon- aah la! bru prasan! tq2!
sape ni? lili? mimi?

atiey_ika said...

eh, default bkn optional ke? lau xde pon xpe kn?

Anonymous said...

welcome2... default tu rsenye perlu gak kot.. sbb utk declare ape yg execute if huruf laen yg ditekan... statement utk default tu yg xde xpe... fhm x???

atiey_ika said...

owhh.. statemment xde xpe.. ok2, phm..

Anonymous said...

so, da bleh run???

MQ said...

A E C..huhu

atiey_ika said...

anon- run tu mang bole, cuma kene debug lepas compile. Bile compile, merah dekat switch(letter) tu,dia tulis 'switch quantity not an integer'. But, tekan je debug, bole la run cm bese.

MQ- haha..
case 'A': printf ("Berpijaklah di bumi yang nyata!!\n");
case 'C': printf ("Tanamkan niat kerana Allah, insyaAllah paham nanti. paham cemane tu tataw la. hehe\n");
case 'E': printf ("MasyaAllah, sedarlah. Orang lain berlumba, kita takkan duk diam je.\n")
rajin-rajinkan diri ye! =)

umarmukhtar said...

ooo... ok la tu... gud luck jwb esok ek...
btw, aku la anonymous... =P

atiey_ika said...

owh.. dikau rupenye..
xingt plak ko sorg lg pggil ak mama. ak ingt lili ke mimi ke.. lau piji xmgkin, sbb dia komen gune usrname blog dia..

orite! thanks!

Alfi said...

ooh, kami 4 org je ke yg panggil 'mama'..? hee..~
emm.. bila aku edit
#include
program ni run ok je...~~
xde error apape pun..~

atiey_ika said...

hmm.. korg 4 org je lau xclap.. hehe
ok ea? ntah2 ak punye devc tu da nyanyuk kot, bukak byk2 file.. huhu

umarmukhtar said...

haha... 4 org je ek??... x lame lg brtmbh la tu... =P

atiey_ika said...

err.. hrap2 x dah.. hehe

umarmukhtar said...

hahah...