Sunday, October 9, 2011

Termenangis.. T_T

Assalamualaikum..  =)

Aku sepatutnya tengah study tapi, aku nak cerita ni.

Masa balik ke UIA tadi, sesak teruk dekat simpang sebelah highway ke Pahang tu. Dekat sejam duduk dalam kereta, baru lepas masuk pagar UIA.

Sesak la kan, sekarang tengah konvo. Hampir semua kereta atas jalan tu, ada baju konvo UIA kat dalamnya. Seronok aku tengok. Macam aku pulak yang konvo.

Masuk je pagar UIA tu kan terus mengadap tangga besar Rectory building. Masa tu lah, aku tengok beberapa orang sisters and brothers berdiri di puncak tangga tu sambil pakai jubah biru konvo UIA, pegang bunga and pakai topi petak. Bergambar penuh gaya.

Tiba-tiba aku mengangis.

Serius.

Aku betul-betul menangis.

I don't have a concrete reason to tell why I cried. I just cried.

Mungkin membayangkan diri sendiri berada di tempat mereka. Tapi nak sampai ke tahap tu, I have 4 years more to go! InsyaAllah.

Perkara tu seolah-olah kembalikan semangat aku sikit demi sikit. Aku kena kuat untuk sampai ke tahap tu. Aku tak boleh tension. Aku tak boleh give up.

Tolong berikan aku semangat kalau tiba-tiba nampak aku macam down. I need it and will appreciate it so much. 

Thanks.  =)

6 comments:

bez amin said...

slagi kite harapkan pertolongan Allah, slagi tu Allah setia menyupport kite. itulah sebaik-baik supporter. smoge kite slamat graduate! :-)

amer afizal azmee said...

perjalanan ini tidak akan semudah yang disangka.. istiqamah dalam apa jua yang sedang dilakukan... sabar, dan syukur..

ILaMiLaSyaMiLaH said...

ganbatte ika!! ^_^

sukma atiqah said...

terima kasih semua!

=')

MQ said...

hanya Allah shja tmpat mngadu..

sukma atiqah said...

ehm.. hanya Dia yg betol2 paham kan..