Sunday, March 11, 2012

My 21st

Assalamualaikum..  =)

Alhamdulillah, I am officially 21 years old. Lama kan Allah bagi hidup, bagi peluang untuk bertaubat.. huhu

Terima kasih kepada kepada room mates dan jiran bilik yg bersekongkol mengadakan surprise untuk aku malam tu.. Sangat terkejut. Dah nak menangis dah masa tu, tapi cover lah. Mana boleh birthday girl menangis depan lilin cake! hehe..


Terima kasih jugak pada beberapa orang kawan sekolah aku yang berada bersama di UIA ni, luangkan masa makan dengan aku seharian on my birthday.

Terima kasih again pada semua yang ingat birthday aku, yan wish thru fb, text message and of course phone calls. Semua aku terima dengan senang hati. Oh ye, ada yang nak tahu siapa first one wished? Jeng jeng jeng... Azreen Farihah. Sekali lagi dia merebut tempat pertama.. Couple of years, dia jugak.. hehe..

Aku nak terima kasih banyak-banyak dekat semua orang especially my family yang dah 21 tahun layan kerenah aku, demand aku, cerewet aku, degil aku sedangkan baik aku pada mereka rasanya siket sangat.

Di kala semua orang wish aku cepat bertemu jodoh, cepat kahwin, my mom still look at me as her little girl. Sebenarnya, kita memang little girl di mata parents kita kan?

Dan terakhir sekali, terima kasih ya Allah, kerana masih bagi udara untuk aku bernafas, ruang untuk aku hidup dan peluang untuk melakukan kebaikan. Alhamdulillah, semoga engkau sedar akn kedudukanmu di dunia yang sementara.
Semoga dengan berganjaknya umur ini, engkau mampu menjadi lebih kuat untuk mencapai cita-cita menjadi bidadari syurga.

Well, I have only two most wanted birthday wishes.

First, I want a bulatan gembira. Bukan tak pernah ada, tapi mungkin kurang serasi menyebabkan aku tetap rasa agak cemburu dengan ikatan mereka yang akrab dalam bulatan gembira yang lain.

Bulatan yang boleh menerima aku seadanya. Yang tidak merendahkan kekurangan aku serta tidak menyanjung kelebihan aku.  Yang pabila lama tak bertemu, rindu bertandang, pabila kerap bertemu semakin akrab.

Kerana aku percaya bulatan gembira adalah sangat penting dalam kehidupan muslim.

Second, urm.. Err, its kind of confidential. Just pray for me for the best. I'm struggling now.

Sekian, wassalam..

7 comments:

nusaibah said...

I think I know what your second wish is. Neway, struggle to achieve it. Always ask for His guidance. Believe in yourself Sukma! Haha! :)

sukma atiqah said...

haha.. maybe u're the only one who knows.. thanks saibah! :)

farihah ahmad said...

assalamualaikum..
wah! namaku tertera disitu~

1stly :
serius, selalu engt peristiwa abg misteri bg kad tu.. ^^
zaman dulu suke sgt main2.. sorry suk.. :)

2ndly :
yeah, as an ordinary friend, ayien harap sume wish suk tercapai.. lebih2 lagi pasal bulatan gembira tu.. i believe, by having a great 'bulatan gembira' will help u to be the 'muslimah power' :) honestly, that is also one of my wishes..

go! go! go!
let's keep improving ourselves..

sukma atiqah said...

time kaseh! yien, jom kite buat bulatan gmbira alam maya lah.. hikhik ;)

farihah ahmad said...

wah! menarik tu! :)jom suk!:)

sukma atiqah said...

jom! kite fix ari ngn wktu, kite chattg ke, webcam ke.. hehe

*semangat ni^^

farihah ahmad said...

^^ hehe.. boleh2.. nanti pm la nk pukul brape2, kite berchatting2.. :)
yey!